آشنایی با انواع خطوط در خوشنویسی


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپدیت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : یک شنبه 7 ارديبهشت 1399
بازدید : 3541
نویسنده : نعـــــــــــــــیم ایــــــرانــــی

خطوط اسلامی معروف و متداول در عصر حاضر چهار نوع است:

  1. نستعلیق
  2. شکسته نستعلیق
  3. ثلث
  4. نسخ

خط نستعلیق چیست؟

این خط زیبا محصول ذوق سرشار هنرمندان ایرانی است که از دو خط نسخ و تعلیق پدید آمد و در قرون متمادی راه کمال پیمود تا اینکه در نیمه دوم قرن هشتم هجری میرعلی تبریزی اصول و قواعدی را برای آن وضع نمود و میرعماد حسنی در قرن دهم آنرا کمال بخشید و میرزا محمدرضا کلهر در قرن سیزدهم سبکی جدید را در این خط بنا نهاد که تا امروز پویا و بالنده است. از اساتید برجسته معاصر در خط نستعلیق استاد غلامحسین امیرخانی، دکتر جواد بختیاری و استاد کرمعلی شیرازی و … را میتوان نام برد.امروزه به دلیل استفده از ابزار پیشرفته و خواست و نیاز جامعه سبکی از خط نستعلیق و شکسته نستعلیق ارائه میشود که به نقاشیخط مشهور و معروف است، این نمونه از خوشنویسی بسیار زیبا بوده و هر مخاطبی از هنرمندا و هنرشناس تا مخخاطب عام را به خود جذب کرده و شیفته می کند، استاد سجاد مهری مدیر مجموعه اموزش خط تحریری سایت خوش خطی یکی از نوآوران و اساتید نقاشیخط ایران می باشد که کارهای بسیار زیبا و چشم نوازی از ایشان ارائه شده است، جهت مشاهده نمونه آثار ایشان می توانید به سایت شخصی سجاد مهری مراجعه کنید و یا روی لینک زیر کلیک کنید. (سایت سجاد مهری)

خط نستعلیق را به خاطر ظرافت و زیبایی بسیار خاصش عروس خطوط اسلامی نامیده اند، این خط زیبا بیشترین کارایی را دارد و علاوه بر متون فارسی، متون عربی نیز با این خط تحریر میشود.

آشنایی با انواع خطوط در خوشنویسی

نمونه خط نستعلیق

خط شکسته نستعلیق چیست؟

از آنجایی که خط نستعلیق بای تحریر نامه ها و مکاتبات کند و مشکل بود، لذا در قرن یازدهم هجری خط شکسته نستعلیق به دست مرتضی قلیخان شاملو و به مقصود سرعت و سهولت در نویسندگی، از خط نستعلیق استخراج گردید و میرزا شفیعا، هراتی، آنرا استحکام بخشید و در قرن دوازدهم درویش عبدالمجید طالقانی آنرا کمال بخشید.متون فارسی و عربی با این خط نوشته میشود، قرائت این خط به خاطر پیچیدگی هایش برای عامه مردم سخت می باشد، لذا خط شکسته کامل امروزه صرفه هنری داشته و برای خواص استف از اساتید معاصر این خط استاد یدالله کابلی خواناری را میتوان نام برد.

خط شکسته نستعلیق

نمونه خط شکسته نستعلیق

خط ثلث چیست؟

خط ثلث در اواخر قرن سوم هجری بدست محمد ابن علی این مقله ابداع گردیده است و یاقوت مستعصمی در قرن هفتم و بالیسنغرمیرزا در قرن نهم آنرا کمال بخشیدندو این خط که آنرا ام الخطوط نامیده اند از انواع خط عربی است که عمدتا در کتیبه های مساجد و بناهای مذهبی و در کاشیکاری ها استفاده میشود. نوشتن متون فارسی با این خط زیبا است. از اساتید برجسته این خط در ایران و ترکیه در قرن های اخیر نام های بزرگی پدیدار گشته است، استاد سید محمد حسینی موحد قمی یکی از این بزرگان می باشد.

نمونه خط ثلث

نمونه خط ثلث

خط نسخ چیست؟

مبدع این خط محمد ابن علی ابن مقله ایرانی است در اواخر قرن سوم هجری و ابن بواب آنرا کمال بخشید و یاقوت مستعصمی در قرن هفتم بر زیبایی آن افزود و میرزا احمد نیریزی در قرن دوازدهم آنرا بغایت و کمال رساند. خط نسخ اختصاص به متون عربی دارد و کلاک الله مجید و ادعیه با این خط نوشته میشود. نوشتن متون فارسی با این خط چندان جالب نیست این خط بسیار روان و خوانا است و خط تایپی امروزی بر گرفته از این خط است. از اساتید معاصر این خط استاد عبئالصمد حاج صمدی است.

نمونه خط نسخ

نموه خط نسخ

 

 

منبع : http://khosh-khati.ir/





:: برچسب‌ها: آشنایی با انواع خطوط در خوشنویسی ,

مطالب مرتبط با این پست :

می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








آخرین ارسال های انجمن
عنوان پاسخ بازدید توسط

???????????? مقدمتان محترم خیلی خوش آمدید
<-ForumPostTitle-> <-ForumPostUrl-> <-ForumPostCountAnswer-> <-ForumPostHit-> <-ForumPostLastAuthor->

RSS

Powered By
loxblog.Com